PL EN RU    E-KANCELARIA ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

Szkolenia stacjonarne

Szkolenie: ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI PRZEZNACZONEJ NA RYNEK USA - PRAWO I PRAKTYCZNE PRZYKŁADY

Zapraszamy na szkolenie!

W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania produktów spożywczych kierowanych na rynek USA, ale dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania nowych przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej i praktyki FDA.
Uczestnicy szkolenia otrzymają materiały szkoleniowe i certyfikaty poświadczające uczestnictwo. Będzie także dostępny poczęstunek słodki wraz z kawą, herbatą i napojami zimnymi.

Odbiorcy: Przedstawiciele przedsiębiorstw produkcyjnych lub handlowych dostarczających produkty żywnościowe na rynek USA lub planujący wprowadzenie produktów na ten rynek.

Termin:
07.12.2018 Poznań
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 970.00 PLN

Szkolenie: PRZEPISY UE W ZAKRESIE SUBSTANCJI DODATKOWYCH, AROMATÓW I ENZYMÓW

Na szkoleniu uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę z zakresu produkcji i obrotu żywnością ekologiczną, która pozwoli mu na zgodne z wymogami prawnymi produkcję i sprzedaż takich produktów, a także pozwoli przyswoić wymagania kontrolne jednostki certyfikującej (JC) i organu nadzoru (IJHARS). Szkolenie poszerzy i usystematyzuje wiedzę i przekaże praktyczne umiejętności przydatne do wykonywania pracy związanej z produkcją i znakowaniem produktów ekologicznych, zgodnie z wymaganiami prawa dotyczącego rolnictwa ekologicznego.

Termin:
13.12.2018 Warszawa
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 630.00 PLN

Szkolenie: WYMAGANIA PRAWNE DLA MATERIAŁÓW DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ - ASPEKTY ZDROWOTNE I DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE ZGDONOŚĆ

Zapraszamy na szkolenie!

Szkolenie będzie obejmowało omówienie aktualnych przepisów prawnych oraz wymagań Unii Europejskiej dot. bezpieczeństwa materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością wraz z ich interpretacją w celu praktycznego zastosowania. Szkolenie przeznaczone jest dla producentów żywności, producentów, importerów i dystrybutorów materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz pracowników laboratoriów wykonujących badania w tym zakresie.

Termin:
14.12.2018 Warszawa
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 630.00 PLN

Szkolenie: JAK STWORZYĆ POPRAWNĄ I CZYTELNĄ ETYKIETĘ ORAZ KOMUNIKACJĘ PRODUKTU SPOŻYWCZEGO? - PRAWO I PRAKTYKA

  • Zajmujesz się znakowaniem żywności?
  • Masz wiele pytań i wątpliwości związanych z zasadami dostarczania konsumentom informacji na temat żywności?
  • Interesuje Cię głównie praktyka stosowania nowych przepisów?
  • Obawiasz się wyników przyszłych kontroli produktów za które odpowiadasz?

Zapraszamy na szkolenie!

W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące zmian wprowadzonych w tym zakresie przez Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Przede wszystkim dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania nowych przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej, praktyki inspekcji kontrolnych oraz orzecznictwa sądów.

Termin:
luty-marzec 2019
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 630.00 PLN

Szkolenie: Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w suplementach diety i żywności ogólnego spożycia - aspekty prawne i praktyka stosowania

Zapraszamy na szkolenie!

Uczestnik dowie się, czy i na jakich zasadach oraz warunkach może w swoich produktach przekazywać informacje o właściwościach prozdrowotnych produktów, takich jak: „świeży", „naturalny", „superfood", „beauty"; „wapń wspiera mocne kości"; „polifenole w oliwie z oliwek pomagają w ochronie lipidów we krwi przed stresem oksydacyjnym; i wiele innych.

Dodatkowo na szkoleniu poruszone zostaną kwestie prawne związane z przekazywaniem informacji poza etykietą: na stronach internetowych, blogach, standach, ulotkach oferowanych dystrybutorom. Zostaną omówione również konsekwencje stosowania niezgodnych z prawem komunikatów i treści marketingowych, w tym grożące kary pieniężne.

Termin:
luty-marzec 2019
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 630.00 PLN

Szkolenie: ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA - ASPEKTY PRAWNE I PRAKTYCZNE PRODUKCJI, SPRZEDAŻY, ZNAKOWANIA

Na szkoleniu uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę z zakresu produkcji i obrotu żywnością ekologiczną, która pozwoli mu na zgodne z wymogami prawnymi produkcję i sprzedaż takich produktów, a także pozwoli przyswoić wymagania kontrolne jednostki certyfikującej (JC) i organu nadzoru (IJHARS). Szkolenie poszerzy i usystematyzuje wiedzę i przekaże praktyczne umiejętności przydatne do wykonywania pracy związanej z produkcją i znakowaniem produktów ekologicznych, zgodnie z wymaganiami prawa dotyczącego rolnictwa ekologicznego.

Termin:
luty-marzec 2019
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 630.00 PLN