PL EN RU    E-KANCELARIA ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

IJHARS opublikowało informację w sprawie mięsa drobiowego

07 Maj 2012

W dniu 7 maja 2012 r. IJHARS opublikowała informację zbiorczą o wynikach kontroli planowej w zakresie jakości handlowej mięsa drobiowego, w tym kontroli wody wchłoniętej oraz przetworów drobiowych.

Kontrolę przeprowadzono w 76 podmiotach zajmujących się produkcją i wprowadzaniem do obrotu mięsa drobiowego i jego przetworów, co stanowi 24,3 % zakładów drobiarskich, prowadzących działalność na terenie kraju, znajdujących się w ewidencji WIJHARS.

Podczas kontroli znakowania mięsa drobiowego i jego przetworów, przeprowadzonej w 2011 roku ustalono, że co piąta
partia mięsa drobiowego i co czwarta partia przetworów drobiowych była nieprawidłowo oznakowana.

Informacja dostępna jest tutaj.

Powrót