PL EN RU    E-KANCELARIA ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

KONFERENCJA WARSZAWA, 20.06.2013 - strona archiwalna

Konferencja: Prawo żywnościowe bliżej przedsiębiorcy

Termin: 20.06.2013
Miejsce: Warszawa, Centrum Zielna

Autorzy pierwszego na polskim rynku systemowego komentarza do Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, który ukazał się w maju 2013 roku, mają przyjemność zaprosić na konferencję pt.: „Prawo żywnościowe bliżej przedsiębiorcy”. Konferencja będzie wydarzeniem integrującym środowisko branży spożywczej, platformą wymiany doświadczeń pomiędzy przedstawicielami biznesu, instytucji publicznych i środowiska naukowego, a więc podmiotami stosującymi prawo żywnościowe na co dzień. Poruszana tematyka będzie dotyczyć najbardziej aktualnych, dyskutowanych i doniosłych z punktu widzenia produkcji/dystrybucji żywności kwestii związanych z regulacją rynku spożywczego.

Galeria zdjęć

Zdjęcia z Konferencji
 

Partnerzy konferencji

Program konferencji

Godzina

Temat Prelekcji

Wykładowca

9:30 - 10:00 Rejestracja uczestników (kawa poranna)  
10:00 – 10:30 Rozpoczęcie konferencji  
10:30 – 11:30 Część inauguracyjna
  • Prof. dr hab. Małgorzata Korzycka-Iwanow
  • Prof. dr hab. Stanisław Kowalczyk
  • Prof. dr hab. Iwona Wawer
  • Prof. dr hab. Monika Całkiewicz
11:30 – 11:45 Przerwa kawowa  
11:45 – 12:45
  • Znakowanie żywności
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
  • Podstawowe zasady urzędowej kontroli żywności
  • dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska
  • dr Andrzej Balicki
  • dr Paweł Wojciechowski
12:45 – 13:30 Obiad  
13:30 – 14:30
  • System RASFF – prawa i obowiązki
  • Wymagania higieniczne
  • Odpowiedzialność za naruszenie prawa żywnościowego
  • Daniel Szostek
  • Filip Opoka
  • Maciej Syska
14:30 – 14:45 Zakończenie konferencji  
14:45 Poczęstunek